Menu Index Nieuws CD-productie Omroepproductie Opnameleiding Bloomline Studio & Steinway D Grand Postproductie CD/DVD-service Salvage & Expertise Bloomline.net, the Network of Independent Artists Webcasting Bedrijf Contact Download
Bloomline Coryphée / Natuurlijke muziekopname, productie & faciliteiten
Opnameleiding (Muziekregie)

De opnameleider heeft, als "eerste luisteraar" in de productie, een belangrijke verantwoordelijkheid. Hij moet ervoor zorgen dat een muzikale gebeurtenis "tussen de luidsprekers" wordt geplaatst; hij moet een vertaalsleutel vinden tussen concertzaal- en huiskamerervaring.

Bloomline Coryphée verenigt de functies van opnameleider en technicus, die traditioneel gescheiden zijn, in één producer, die even bedreven is in partituuranalyse als in microfoontechniek; zodoende wordt de kloof tussen muziek en techniek effectief overbrugd. Een goed eindresultaat kan immers alleen ontstaan door een benadering vanuit de partituur.

Bloomline Coryphée verzorgt opnameleiding in combinatie met eigen techniek, maar bij uitzondering ook met techniek van derden.

Foto: dirigent Gennadi Rozhdestwensky, geflankeerd door producers Jorn Mineur (links) en Leo de Klerk (rechts), tijdens CD-opnamen met het Residentie Orkest. (© Peter van Mulken, Haagsche Courant)


©2000 Bloomline Coryphée v.o.f.